Nieuwsberichten

De tussenstand

Het gaat goed met onze actie voor Oekraïne! In onze collectebus op giro 555 zit nu ruim 17.000 euro! Op naar 20.000 euro! Jij doet toch ook mee?

De eerste Daily Mile

De eerste Daily Mile is gelopen! CBS De Alpha is vanmorgen gelijk van start gegaan! Op de eerste dag van onze actie voor Oekraïne staat de teller op ruim 13.000 euro! Dat is natuurlijk geweldig, maar dat kan toch veel meer worden? Doe jij ook mee? Sponsor onze kinderen: KLIK HIER » of scan de QR-code: Je bijdrage wordt gestort in de voor Oarsprong aangemaakte collectebus op giro 555.

Actie Oekraïne

De voorbereidingen voor onze actie voor Oekraïne zijn in volle gang. Op de foto zijn kinderen van de Wrâldpoarte bezig om tegels op de route van de Daily Mile te verven. Goed bezig! U doet toch ook mee? Sponsor onze kinderen: KLIK HIER » of scan de QR-code: Uw bijdrage wordt gestort in de voor Oarsprong aangemaakte collectebus op giro 555.

Oarsprong komt in actie voor Oekraïne!

In de week van dinsdag 15 maart tot en met dinsdag 22 maart 2022 komt Oarsprong in actie voor Oekraïne. Alle leerlingen van de 12 scholen van Oarsprong lopen elke dag the Daily Mile. Met the Daily Mile lopen we elke dag een route van een mijl. Dit is een afstand van ongeveer 1,5 kilometer. Op de route zijn her en der tegels geverfd in de gele en blauwe kleuren van de vlag Oekraïne. De leerlingen kunnen zich laten sponsoren. Aan het eind van de week wordt de opbrengst van de actie bekend gemaakt. U doet toch ook mee? Dat kan via https://bit.ly/3t9g8nO Uw bijdrage wordt gestort in de voor Oarsprong aangemaakte collectebus op giro 555.

De Klimstien actief op regiofinale First Lego League

Groep 8 van De Klimstien heeft dit jaar meegedaan aan de regiofinale van de First Lego League met het thema Cargo Connect.Tijdens de presentatiewedstrijd vertelden de leerlingen over hun zelfbedachte idee om het afval in het dorp duurzamer op te halen. Daarna sprak de jury met de kinderen over het robotontwerp en het programmeren ervan. Het spannendste onderdeel is altijd de programmeerwedstrijd: de kinderen lieten zien hoe de Legorobot allerlei, door henzelf, voorgeprogrammeerde missies succesvol uitvoerde. Het was weer een geslaagde dag!

Beleef, ervaar en kies voor techniek!

Neem samen met uw kind een kijkje in de spannende wereld van techniek! De technische bedrijven uit de gemeente Tytsjerksteradiel stellen zich graag aan u voor!

Start campagne Rookvrije Generatie Tytsjerksteradiel

Op vrijdag 4 maart is de campagne Rookvrije Generatie Tytsjerksteradiel gestart. Dit is een gezamenlijke campagne van de gemeente Tytsjerksteradiel, GGD Fryslân, Kearn Welzijn, voortgezet onderwijs, primair onderwijs en kinderopvang in de gemeente Tytsjerksteradiel. Met deze campagne sluiten wij ons aan bij de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook, en de verleiding om zelf te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen verslaafd aan roken. Ieder kind is er één te veel. We willen ervoor zorgen dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De school is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrije leeromgeving bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Zo gaan we samen op weg naar een rookvrije generatie. Doe jij ook mee? Kijk hier voor het filmpje van de start van de campagne Rookvrije Generatie Tytsjerksteradiel.

Alynia Architecten ontwerpt MFA Jistrum

Met een prachtig ontwerp heeft Alynia Architecten uit Harlingen de prijsvraag voor het ontwerpen van de Multifunctionele Accommodatie (MFA) in Jistrum gewonnen. Uit vier inzendingen werd het ontwerp van Alynia Architecten als beste beoordeeld door een selectiecommissie die bestond uit een afvaardiging van de gemeente, onderwijs, ouders en de Dorps Ontwikkelings Maatschappij (DOM). Het gebouw biedt onderdak aan Bernemienskip de Greide, de peuter- en kinderopvang, V.V. Jistrum, de binnensportverenigingen, muziekvereniging Joost Wiersma, toneelvereniging Snieskeppers, de PKN gemeente en de jeugdsoos. Kortom een gebouw voor en door het dorp. Het MFA Jistrum komt tot stand door een initiatief vanuit het dorp in samenwerking met de gemeente Tytsjerksterdiel.

Keyboardles op De Greide

In het kader van de lessen Kunst en cultuur die dit jaar binnen onze stichting worden gegeven, kregen de kinderen van groep 6/7 van De Greide gisteren keyboardles. RTV-NOF was erbij!