Nieuwsberichten

De laatste dagen van de actie

Maandag en voor sommige scholen dinsdag is het de laatste dag dat onze leerlingen de Daily Mile lopen voor onze actie voor Oekraïne. Tot nu toe hebben zij bijna 22.000 euro bij elkaar gewandeld! Heeft u onze kinderen al gesponsord? Dat kan nog steeds via onderstaande QR code. Uw bijdrage komt in de voor Oarsprong aangemaakte collectebus.

Op naar 25.000 euro voor Oekraïne

Vandaag hebben we de magische grens van 20.000 euro bereikt! Dan moet 25.000 euro toch ook haalbaar zijn? Heeft u onze kinderen al gesponsord? Doneren kan via onderstaande QR code. Uw bijdrage komt in de voor Oarsprong aangemaakte collectebus.

De tussenstand

Het gaat goed met onze actie voor Oekraïne! In onze collectebus op giro 555 zit nu ruim 17.000 euro! Op naar 20.000 euro! Jij doet toch ook mee?

De eerste Daily Mile

De eerste Daily Mile is gelopen! CBS De Alpha is vanmorgen gelijk van start gegaan! Op de eerste dag van onze actie voor Oekraïne staat de teller op ruim 13.000 euro! Dat is natuurlijk geweldig, maar dat kan toch veel meer worden? Doe jij ook mee? Sponsor onze kinderen: KLIK HIER » of scan de QR-code: Je bijdrage wordt gestort in de voor Oarsprong aangemaakte collectebus op giro 555.

Actie Oekraïne

De voorbereidingen voor onze actie voor Oekraïne zijn in volle gang. Op de foto zijn kinderen van de Wrâldpoarte bezig om tegels op de route van de Daily Mile te verven. Goed bezig! U doet toch ook mee? Sponsor onze kinderen: KLIK HIER » of scan de QR-code: Uw bijdrage wordt gestort in de voor Oarsprong aangemaakte collectebus op giro 555.

Oarsprong komt in actie voor Oekraïne!

In de week van dinsdag 15 maart tot en met dinsdag 22 maart 2022 komt Oarsprong in actie voor Oekraïne. Alle leerlingen van de 12 scholen van Oarsprong lopen elke dag the Daily Mile. Met the Daily Mile lopen we elke dag een route van een mijl. Dit is een afstand van ongeveer 1,5 kilometer. Op de route zijn her en der tegels geverfd in de gele en blauwe kleuren van de vlag Oekraïne. De leerlingen kunnen zich laten sponsoren. Aan het eind van de week wordt de opbrengst van de actie bekend gemaakt. U doet toch ook mee? Dat kan via https://bit.ly/3t9g8nO Uw bijdrage wordt gestort in de voor Oarsprong aangemaakte collectebus op giro 555.

De Klimstien actief op regiofinale First Lego League

Groep 8 van De Klimstien heeft dit jaar meegedaan aan de regiofinale van de First Lego League met het thema Cargo Connect.Tijdens de presentatiewedstrijd vertelden de leerlingen over hun zelfbedachte idee om het afval in het dorp duurzamer op te halen. Daarna sprak de jury met de kinderen over het robotontwerp en het programmeren ervan. Het spannendste onderdeel is altijd de programmeerwedstrijd: de kinderen lieten zien hoe de Legorobot allerlei, door henzelf, voorgeprogrammeerde missies succesvol uitvoerde. Het was weer een geslaagde dag!

Beleef, ervaar en kies voor techniek!

Neem samen met uw kind een kijkje in de spannende wereld van techniek! De technische bedrijven uit de gemeente Tytsjerksteradiel stellen zich graag aan u voor!