Nieuwsberichten

Oarsprong benoemt drie directeuren

Na de zomervakantie starten er drie nieuwe directeuren bij Oarsprong! Marieke van der Veen-Bos gaat aan de slag op Bernemienskip de Triangel in Suwâld, Margriet Mulder op Basisskoalle De Twirre in Eastermar en Gradus Kootstra op KBS de Reinbôge in Burgum. Ritske Tulner, voorzitter College van Bestuur van Oarsprong, is blij en dankbaar met de benoemingen: “Hiermee is de continuïteit op deze scholen gewaarborgd en kunnen de scholen weer verder bouwen aan het beste onderwijs aan de hen toevertrouwde leerlingen.” Oarsprong is een christelijke organisatie die toekomstgericht en inspiratievol onderwijs biedt aan ieder kind. Onder Oarsprong vallen acht christelijke scholen en vier ontmoetingsscholen in de gemeente Tytsjerksteradiel.

Foarsprong

Wat was het een feest bij Foarsprong, de festivalweek in het kader van Kunst en Cultuur voor alle leerlingen van Oarsprong! Op het terrein van de Molkfabryk in Burgum konden de kinderen aan tal van creatieve workshops meedoen. De week werd vrijdagmiddag afgesloten met een middag voor al het personeel van onze organisatie. Voor herhaling vatbaar!

2e prijs voor Strategisch Platform Jeugd

Afgelopen woensdagmiddag was de uitreiking van de Rookvrije Generatie Award Fryslân. Het Strategisch Platform Jeugd, waar Oarsprong deel vanuit maakt, heeft de 2de prijs gewonnen! Een mooi resultaat! Uit het juryrapport kwam naar voren dat een sterk punt is dat binnen het Strategisch Platform Jeugd heel veel partijen samenwerken. Partijen die allemaal een rol spelen in het leven van een kind. Er is dus sprake van een breed commitment.

Klimstien en Reinbôge naar landelijke finale schoolvoetbaltoernooi

Het jongensteam van de groepen 5 en 6 van De Klimstien en het jongensteam van de groepen 7 en 8 van de Reinbôge zijn winnaar geworden van de districtsfinale van het schoolvoetbaltoernooi. Na een aantal regionale wedstrijden versloegen de twee teams op 1 juni de teams van scholen uit Groningen en Drenthe. Dat leverde voor beide scholen drie mooie bekers op, wat betekent dat ze doorgaan naar de landelijke finale die gehouden wordt op 17 juni in Zeist. Hopelijk staan er straks vier bekers in één van beide prijzenkasten! Wij wensen de teams veel plezier en succes toe!

SPJ genomineerd voor de Rookvrije Generatie Award Fryslân 2022!

Het Strategisch Platform Jeugd (SPJ), waar Oarsprong onderdeel vanuit maakt, is genomineerd voor de Rookvrije Generatie Award Fryslân 2022! De komende jaren zetten wij ons in om kinderen zo weinig mogelijk met roken in aanraking te brengen. In de campagne spelen de kinderen uit de gemeente Tytsjerksteradiel de hoofdrol. Samen proberen we zoveel mogelijk mensen en organisaties bewust te maken van het belang van een rookvrije omgeving voor onze kinderen! Stem je op ons? Dat kan tot 31 mei via: https://awards.rookvrijegeneratie.nl/ggd-fryslan

De Greide doet mee aan de Fit@SCHOOL Challenge

Kinderen meer laten bewegen en bewust maken van een gezonde levensstijl. Door deel te nemen aan de Fit@SCHOOL Challenge gaan de leerlingen van De Greide in Jistrum hiermee aan de slag. Wethouder Gelbrich Hoekstra gaf gisteren het startsein voor de Challenge die duurt tot 29 juni 2022.

Vacatures voor directeur

Binnenkort hebben wij vacatures voor de functie van directeur op Bassiskoalle De Twirre, KBS De Reinbôge en Bernemienskip de Triangel. Het onderwijsbureau BV gaat voor ons op zoek. Houd de Social Media in de gaten!