Nieuwsberichten

SPJ genomineerd voor de Rookvrije Generatie Award Fryslân 2022!

Het Strategisch Platform Jeugd (SPJ), waar Oarsprong onderdeel vanuit maakt, is genomineerd voor de Rookvrije Generatie Award Fryslân 2022! De komende jaren zetten wij ons in om kinderen zo weinig mogelijk met roken in aanraking te brengen. In de campagne spelen de kinderen uit de gemeente Tytsjerksteradiel de hoofdrol. Samen proberen we zoveel mogelijk mensen en organisaties bewust te maken van het belang van een rookvrije omgeving voor onze kinderen! Stem je op ons? Dat kan tot 31 mei via: https://awards.rookvrijegeneratie.nl/ggd-fryslan

De Greide doet mee aan de Fit@SCHOOL Challenge

Kinderen meer laten bewegen en bewust maken van een gezonde levensstijl. Door deel te nemen aan de Fit@SCHOOL Challenge gaan de leerlingen van De Greide in Jistrum hiermee aan de slag. Wethouder Gelbrich Hoekstra gaf gisteren het startsein voor de Challenge die duurt tot 29 juni 2022.

Vacatures voor directeur

Binnenkort hebben wij vacatures voor de functie van directeur op Bassiskoalle De Twirre, KBS De Reinbôge en Bernemienskip de Triangel. Het onderwijsbureau BV gaat voor ons op zoek. Houd de Social Media in de gaten!

Koningsspelen 2022

Het is vandaag feest op onze scholen! De leerlingen van CBS De Arke stonden vanmorgen al vroeg klaar om aan de Koningsspelen te beginnen.

Wat vind jij van roken?

Maak ons blij, iedereen rookvrij! Wij streven naar een rookvrije generatie. Wat vind jij van roken? Onze leerlingen vinden er wel wat van!

Oarsprong haalt ruim 34.000 euro op voor Oekraïne

Wat was onze actieweek voor Oekraïne een succes! Onze 12 scholen hebben ruim 34.000 euro opgehaald! Alle 1700 leerlingen liepen elke dag een week lang the Daily Mile; een afstand van 1,5 kilometer. Op de route waren her en der tegels geverfd in de gele en blauwe kleuren van Oekraïne. Familie, vrienden en bekenden konden hun bijdrage storten in de speciaal ingerichte, digitale collectebus op giro 555. We bedanken onze leerlingen voor hun inzet en u als sponsor voor uw bijdrage!

De laatste dag van de actie

Vandaag lopen onze kinderen voor de laatste keer the Daily Mile om geld in te zamelen voor Oekraïne! Heeft u nog niet gedoneerd? Het kan vandaag nog via: https://bit.ly/3JyaLEq

De laatste dagen van de actie

Maandag en voor sommige scholen dinsdag is het de laatste dag dat onze leerlingen de Daily Mile lopen voor onze actie voor Oekraïne. Tot nu toe hebben zij bijna 22.000 euro bij elkaar gewandeld! Heeft u onze kinderen al gesponsord? Dat kan nog steeds via onderstaande QR code. Uw bijdrage komt in de voor Oarsprong aangemaakte collectebus.