Nieuwsberichten

De Greide: leerkracht 4-5-6

Op Bernemienskip De Greide in Jistrum leren en werken we op een bijzondere manier. Aan de hand van de Noordwijkse Methode wordt binnen de gehele school thematisch gewerkt aan de hand van ateliers. Hierdoor leren de kinderen hoe alles met elkaar samenhangt, kunnen ze nieuwe kennis beter onthouden en vindt er meer verdieping en verbreding van hun kennis plaats. Zie jij het als een uitdaging om op deze school les te geven? Aarzel dan niet en solliciteer op deze functie!­­

KBS De Reinbôge: leerkracht groep 5

KBS De Reinbôge is een christelijke school. Ieder kind mag er zijn. We willen een veilige plek bieden aan onze leerlingen. Door samen te werken als team met ouders en de leerlingen, halen we het beste uit ieder kind. We hebben op de Reinbôge hoge ambities als het gaat om de ontwikkeling van de leerlingen in de groep. Als een sterk onderwijsteam sturen we waar nodig bij en werken we nauw samen.  Spreekt dit je aan? Reageer dan snel op deze vacature!

MODUS viert feest: de unieke onderwijsroute staat!

Gisteren vierden CBS de Arke en CSG Liudger dat de leerroute MODUS staat! Voor de ruim 200 gasten; leerlingen, ouders, medewerkers en anderen, waren er diverse activiteiten georganiseerd, waaronder het schrijven van toekomstwensen voor MODUS, een MODUS-museum en er waren springkussens. De leerlingen uit klas 2, die vier jaar geleden als eerste groep begonnen en nu de route hebben doorlopen, werden in het zonnetje gezet en kregen een certificaat en een MODUS-trui uitgereikt.

Nieuwe school voor De Greide

De medewerkers en leerlingen van De Greide kunnen niet wachten om te verhuizen naar de MFA in Jistrum! Momenteel wordt er nog hard gewerkt, maar het nieuwe schooljaar start in het prachtige nieuwe gebouw!

It Bynt op bezoek bij Burgemeester Gebben

Maandag 13 januari was een spannende dag voor leerlingen van groep 8 van It Bynt. Drie groepjes mochten een presentatie geven over Sumar: waar zijn de leerlingen trots op en wat willen ze met Sumar? Eén groepje kwam met het idee om een ‘pumptrack’ aan te leggen: een fietsbaan van asfalt waar gestunt kan worden. De burgemeester vond dit zo’n goed idee dat de leerlingen het plan, samen met Plaatselijk Belang mogen uitwerken en in mogen dienen bij de gemeente. Nu maar hopen dat het plan ook uitgevoerd mag worden!

Rijk van Ommeren, interim-bestuurder

Onze huidige bestuurder, Ritske Tulner verlaat eind van deze maand Oarsprong. Wij wensen Ritske heel veel succes met zijn nieuwe baan als bestuurder van de Gereformeerde Scholengroep in Groningen. Met ingang van 1 januari 2025 volgt Rijk van Ommeren als interim-bestuurder hem op. Wij feliciteren Rijk met deze benoeming en kijken uit naar de samenwerking!

Noventa Onderwijs en Oarsprong ondertekenen intentieovereenkomst bestuurlijke fusie

Afgelopen dinsdag hebben Noventa Onderwijs en Oarsprong een belangrijke stap gezet richting een gezamenlijke toekomst. In aanwezigheid van personeel, diverse geledingen en relaties, hebben Elvrie Croes van Noventa Onderwijs en Ritske Tulner van Oarsprong een intentieovereenkomst getekend, met als doel een bestuurlijke fusie van beide organisaties, uiterlijk per 1 januari 2027. Sterker samen: onderwijs voor de toekomstDe voorgenomen bestuurlijke fusie biedt een unieke kans om het christelijk onderwijs niet alleen te behouden, maar ook verder te versterken en te ontwikkelen. Daarnaast versterken Noventa Onderwijs met 11 basisscholen en Oarsprong met 12 basisscholen hiermee hun positie in de regio. Tevens vergroten zij hun vermogen om in te spelen op de veranderende behoeften van het onderwijs. De bestuurlijke fusie biedt nieuwe mogelijkheden voor: Gezamenlijke visieBeide bestuurders zien de ondertekening van deze intentieovereenkomst als een markering van de start van een intensief traject, waarin beide organisaties samen bouwen aan een gedeelde visie voor de toekomst. Het is hun gezamenlijke ambitie om elk kind in de regio identiteitsrijk en het best mogelijke onderwijs te bieden, passend bij deze tijd en gericht op hun groei en ontwikkeling.

Schoolbesturen en gemeente zien kansen voor gezamenlijke toekomst basisonderwijs Trynwâlden

De gemeente Tytsjerksteradiel en de schoolbesturen van Oarsprong en Adenium hebben uitgebreid met elkaar gesproken over de toekomst van het basisonderwijs in de Trynwâlden. Wat is het beste scenario voor de kinderen uit de regio? Gezamenlijke conclusie is dat de voorkeur uitgaat naar het op grotere schaal organiseren van kwalitatief, duurzaam (dus voor langere tijd) onderwijs en opvang voor alle kinderen in de regio.  Waarom moet er iets veranderen?Alle schoolgebouwen voor het basisonderwijs in Trynwâlden zijn toe aan vervanging of renovatie. Mede door het kleine aantal leerlingen op sommige scholen, is dat zeer kostbaar. Goed onderwijs geven op kleinere scholen wordt steeds uitdagender. Dit komt deels door de krapte op de arbeidsmarkt. Het aantrekken van nieuwe professionals is lastig, omdat zij vaak liever op grotere scholen werken. Op kleine scholen zijn minder mogelijkheden om samen te werken met collega’s onderling in de onder- of bovenbouw. Er is minder expertise in de school, de werkdruk is hoger doordat minder handen alle taken moeten verzetten en het regelen van vervanging is lastiger. Kansrijk scenarioDe gemeente en beide schoolbesturen hebben verschillende scenario’s voor de toekomst goed bekeken en besproken. Als kansrijk toekomstscenario is een denkrichting uit de bus gekomen. Hierbij worden in één gebouw twee scholen gehuisvest (een christelijke en een openbare) voor alle kinderen in de regio. Naast onderwijs en opvang (voor kinderen van 0-13 jaar) kunnen hier ook andere voorzieningen een plek krijgen, zoals zorg, sport en maatschappelijke organisaties. De voordelen

Techniek Tastbaar-event

Afgelopen vrijdag vond het jaarlijkse Techniek Tastbaar-event plaats. 25 deelnemende bedrijven hadden weer leuke en interessante activiteiten bedacht die te maken hebben met hun bedrijfsactiviteit. Het was een leuke en leerzame dag!