Nieuws

Start tour mobiele Talentenwerkplaats

Op donderdag 7 oktober verrichtte wethouder Jouke Spoelstra in Burgum samen met kinderen van ’t Partoer en De Arke de officiële opening van de mobiele Talentenwerkplaats.  In deze tot klaslokaal omgebouwde voormalig SRV-wagen kunnen kinderen uit Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel hun talenten ontdekken en op speelse wijze kennis maken met Technologie en Wetenschap.

Feestelijke start
Het weer zat mee en zo werd de feestelijke start van de Talentenwerkplaats nog feestelijker. Een groep van zo’n 20 genodigden waren getuige toen wethouder Jouke Spoelstra met de 10 aanwezige kinderen een waterraket afvuurde. Een mooi voorbeeld van wat er kan in de Talentenwerkplaats. Wethouder Spoelstra: “Het is een prachtig initiatief om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met techniek. Geweldig dat door de samenwerking tussen de scholen en KEaRN de Talentenwerkplaats er echt voor alle kinderen van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel is!”

Een mobiel leslokaal
De Talentenwerkplaats is een mobiel leslokaal die langs de aangesloten scholen gaat. De vakdocent die de Talentenwerkplaats runt, geeft een inspirerende les aan de leerlingen. Vervolgens worden er leskisten op de school achter gelaten zodat de eigen leerkracht met de leerlingen met het desbetreffende thema aan de slag kan. Ook is de Talentenwerkplaats inzetbaar voor buitenschoolse activiteiten.


Initiatief
De talentenwerkplaats is een initiatief van stichting Talentenwerkplaats, een samenwerking tussen de Friese onderwijsorganisaties Oarsprong, Stichting Furore (onderdeel van Holding Adenium), Noventa, de Master Frankeskoalle. Ook Welzijnsorganisatie KEaRN, die aan de wieg stond van het idee van deze mobiele werkplaats, maakt onderdeel uit van de stichting. Doel van de stichting is om kinderen te inspireren en te interesseren in Technologie en Wetenschap. Er wordt dan ook samengewerkt met het bedrijfsleven in de regio.

Adelien Buruma van stichting Talentenwerkplaats: “Het is uniek in Friesland dat vier onderwijsorganisaties samen een stichting hebben opgericht. Door de handen in één te slaan is het mogelijk om een kwalitatief goed en aantrekkelijk aanbod op het gebied van Techniek en Wetenschap voor kinderen te realiseren.”