Oarsprong e-mailhandtekening

Oarsprong_emailhandtekening_voorbeeld

Instellen van de e-mailhandtekening in Outlook

» Download «hier» een ZIP-bestand met daarin een HTML-file en bewaar deze op je bureaublad. 
» Pak dit ZIP-bestand uit zodat je nu de HTML-file op je bureaublad hebt staan.
» Volg nu de onderstaande instructies. Deze kun je eventueel ook downloaden als «PDF».


Stap 1 : De map waarin de handtekening moet worden geplaatst


De handtekening moet in een specifieke map op jouw computer worden geplaatst. *  

  1. Klik in Outlook op Bestand > Opties > E-mail.
  2. Open nu de map door op de button met de naam Handtekeningen te klikken (de button die onder ‘Spelling en AutoCorrectie’ staat en boven ‘Briefpapier en lettertypen’) door tijdens het klikken ook de CTRL-toets in te drukken.
  3. Er verschijnt een nieuw venster met als naam: Signatures.
  4. Sleep nu de HTML-file van de handtekening in deze map.
  5. Sluit de map Signatures


Stap 2 : Instellen van de handtekening

  1. Klik nu bij Bestand > Opties > E-mail opnieuw op de button Handtekeningen, ditmaal zónder tegelijk de CTRL-toets in te drukken.
  2. In het venster dat nu verschijnt kun je rechts bovenaan het e-mailaccount selecteren waarop de handtekening van toepassing is. Daaronder kun je de handtekening standaard maken door bij ‘Nieuwe berichten’ jouw handtekening te selecteren.
  3. Klik op OK en klik ook in het ‘Opties’ venster op OK.


Stap 3 : Opstellen nieuw e-mailbericht


Tijdens het opstellen van een nieuw bericht zullen in Outlook misschien tabellijnen zichtbaar zijn in de handtekening. Dit is nodig om de mail zo goed mogelijk weer te geven bij de ontvanger. De tabellijnen zullen niet te zien zijn bij de ontvanger van een mailbericht.

 

* De handtekening wordt in deze map op jouw computer opgeslagen:

 
c: > Gebruikers > {jouw gebruikersnaam} > AppData > Roaming > Microsoft > Signatures
 

NB: De map ‘c: > Gebruikers’ kan ook ‘c: > Users’ heten.

Meestal is deze map onzichtbaar in Windows, in dat geval kan de map zichtbaar worden gemaakt via deze methode:
Ga naar de Windows Verkenner. Selecteer in de menubalk: Beeld > Opties > Map en zoekopties wijzigen > (bij tab) Weergave – klik Verborgen bestanden weergeven.

Eenvoudige (maar niet geadviseerde) methode:

 

Naast de bovenstaande geavanceerde methode is er ook een hele eenvoudige manier om de handtekening in Outlook in te stellen.

Het nadeel van deze methode is dat de handtekening niet altijd goed binnenkomt bij de ontvanger van je mail. Zo is er bijvoorbeeld meer kans dat de afbeeldingen niet worden getoond bij de ontvanger van de mail. Maar in de meeste gevallen werkt de eenvoudige methode redelijk goed.

Je kunt de handtekening instellen door het HTML-bestand van de handtekening te openen { klik hier > } in Google Chrome*.

Vervolgens kun je de handtekening selecteren met CTRL-A / CTRL-C. Hierna kan de handtekening in het handtekeningenvenster in Outlook geplakt worden.


*
 Als alternatief kun je de HTML van de handtekening ook openen en kopiëren vanuit Microsoft Edge, Apple Safari of Mozilla Firefox. Maar deze browsers raad ik liever niet aan omdat er dan minder goed speciale onderliggende css-codes meegenomen worden in Outlook en de handtekening er dan vaak minder netjes uitziet. In Google Chrome gaat dit wat beter.